Project 10: Awaretrust

 

 

In het begin van de maand mei bereikt de In2Afrika reis de hoofdstad van Zimbabwe, Harare. In Harare lopen wij mee met dierenwelzijnsorganisatie Aware-trust. De missie van AWARE-trust is om proactief verder het welzijn van wilde dieren en hun habitat te beschermen , met name door de instandhouding van diergeneeskunde, en het kweken van bewustzijn omtrent de veterinaire en ecologische bedreigingen voor wilde diersoorten en hun habitat. AWARE-trust werd opgericht toen de beheerders in 2004 zeer veel moeite hadden met het werven van fondsen voor een toenmalig project. Er was behoefte aan een lokale organisatie gesteund door donateurs die in staat zou zijn om projecten zoals die van hen te faciliteren en financieren.

 

Met dit in het achterhoofd, is de Animal and Wildlife Area Research Trust door een lokale advocaat geregistreerd, en AWARE-trust was geboren. Het team van AWARE bestaat uit in Zimbabwe geboren, opgegroeid en/of opgeleide diergeneeskundigen met een passie voor wildlife. AWARE-trust zet in op een aantal specifieke middelen:

 

-Rehabilitatie van zieke en gewonde dieren, vooral wanneer ziek of gewond door

-Preventieve acties bij huisdieren

-Research

-Onderwijs: het scheppen van AWAREness door het onderwijzen en scholen van de rurale bevolking

-Capacity building: het verder bouwen aan hun team geschoolde artsen en medewerkers, om steeds beter en sneller om te kunnen gaan met verschillende wild-life situations.

 

 

In2Afrika zal het werk van Aware in beeld gaan brengen voor onze volgers, door actief een aantal dagen mee te draaien met de organisatie in Harare. 

 

Check ook Awaretrust's website: http://awaretrust.org/

en facebook: https://www.facebook.com/pages/Aware-Trust-Zimbabwe/208441509209247?fref=ts 

Interviews Awaretrust

Er is geen interview van Awaretrust

Verslag
Media

Verslag van ons bezoek aan Awaretrust

Alle foto's door AWAREtrust