Project 11: Penduka

 

 

In Namibie bevind zich ons laatste project: Penduka in Windhoek. Penduka is een empowerment organisatie voor vrouwen in lokale gemeenschappen in Windhoek, Namibie. Penduka werkt met vrouwen uit Katutura en andere gemeenschappen om levensonderhoud en betere kwaliteit van leven te ontwikkelen door middel van een focus op werk, vertrouwen, wederzijdse zorg en steun.

 

Specifieke aandacht wordt geschonken aan de vrouwen die in een benadeelde situatie verkeren vanwege armoede, een handicap, slechte gezondheid of een gebrek aan educatie. De projecten empoweren hen hun skills en talenten te ontwikkelen en deze te vermarkten richting een nationale en internationale gemeenschap door middel van ambachtsproducten en community based toerisme.

 

Door de vrouwen kansen te geven om skills aan te leren en hun talenten te ontdekken krijgen de vrouwen een kans een autonoom bestaan op te bouwen voor zichzelf en hun gemeenschap. Penduka wordt ondersteund vanuit Nederland. De hoofdactiviteiten van Penduka zijn:

 

  • Productie en verkoop van ambachten – groothandel en detailhandel, nationaal en internationaal

  • Accommodatie voor tourisme en conferenties, inclusief restaurant en culturele activiteiten

  • TB Management in de Khomas Regio in Windhoek, Namibia- Training

 

Penduka heeft een ‘Certificate of Achievement’ ontvangen voor uitstekende prestaties in ‘Health Promotion and Treatment Support’ in samenwerking met het Ministerie van Gezondheid en Sociale diensten, de World Health Organization (WHO) & de City of Windhoek Municipality.

 

Check ook Penduka's website (via logo boven)

en facebook: https://www.facebook.com/pages/Penduka-Development-Trust/120705614691368?ref=ts&fref=ts 

Interview Penduka

Interview met de mensen van Penduka

Verslag
Media

Verslag van ons bezoek aan Penduka

Hier plaatsen we foto's en filmpjes van het project ter plekke.