Project 5: Arusha Future Stars Academy

 

Arusha Future Stars Academy (FSA) is een voetbalacademy voor jongeren en jongvolwassenen. Naast het voetbal ligt de focus bij FSA echter vooral op het zijn van een Youth-Empowerment Movement, met de focus op de kwetsbare jeugd van Arusha. Zij werken aan deze empowerment door drie zogeheten ‘core-activities’:

-Training

-Education

-Competition

 

Kerninzicht is het gebruik van voetbal in al haar facetten, als middel om de kwetsbare jeugd van Arusha te inspireren en te motiveren om betrokken modelburgers te worden. Door het voetbal en de manier waarop FSA ze dit laat beleven, leren ze met bepaalde factoren van het leven om te gaan, en worden ze sterk. Teamwork, positiviteit, gezond leven en toewijding zijn kernwaarden.

De beste voetballers worden ook nog eens geselecteerd voor het hoofdteam in hun leeftijdsgroep, the Black Mambas, die uitkomt in de regionale competitie. 

 

In2Afrika wilt graag haar eigen capaciteiten en connecties op het voetbalvlak inzetten om een samenwerking aan te gaan met FSA. Wij als oprichters trappen zelf natuurlijk ook graag tegen een balletje. Misschien is het dus mogelijk om een training te verzorgen voor de kinderen van FSA, natuurlijk gebaseerd op de klassieke Hollandse School.

Verder kunnen wij mogelijk een connectie opzetten tussen onze eigen voetbalclub hier in Nederland (FC Geleen Zuid) voor een duurzame samenwerking. Die samenwerking kan natuurlijk uit allerlei vormen bestaan: uitwisseling van kennis en kunde, ondersteunen met voetbalspullen, inzamelingsacties, ga zo maar door! Misschien ook een opzet die een duurzamer karakter kan krijgen, met het oog op de toekomst!

Ten slotte gaat In2Afrika kijken of een gerichte donatie voor FSA een verschil kan maken en waar deze eventuele donatie naartoe zou kunnen gaan/in kan worden geïnvesteerd.

Al deze ideeën gaan we in aanloop naar onze reis uitwerken in samenspraak met FSA. Houdt het in de gaten!

 

Interviews AFS Academy

Een interview met Thomas, coach van AFS Academy.

Verslag
Media

Een verslag van ons bezoek aan AFSA

Foto's en filmpjes van het project ter plekke.