Project 6: World of Weaving

 

De missie van World of Weaving is het verbeteren van de economische, cultureel en sociale welzijn van Tanzaniaanse vrouwen door ze training te geven in textiel-ontwerpen en produceren en hun producten op de markt te brengen. Ze werken vanuit een centraal punt in Der es Salaam, waar kennis en kunde gedeeld wordt. Hier komen internationale ontwerpers en vertegenwoordigers van verschillende ‘weaving-communities’ bijeen om nieuwe ontwerpen en collecties te creëren. De wevers die hier komen verspreiden deze kennis en ideeën vervolgens weer over hun verschillende communities, waar het produceren begint.

 

WOW werkt vervolgens ook samen met verschillende groepen wevers om te moderniseren en door de diversificatie van hun collectie meer verkoop te genereren, met een duurzamer inkomen als uitkomst. Ieder WOW-product is met de hand geweven en gemaakt van 100% Tanzaniaanse katoen. Zoals WOW het zelf verwoord: ‘The women take great pride in their profession and by purchasing their products you support the weaver who made it, her family and her wider community.’

 

Stichting In2Afrika gaat proberen World of Weaving te ondersteunen door het vergroten van de bekendeheid van het WOW-project, en mogelijk door het opzetten van een connectie met Nederlandse weeforganisaties, voor uitwisseling van kennis en kunde! Ook een gerichte donatie zou voor de Weavers een verschil kunnen maken. Wij zullen Dar es Salaam en WOW halverwege april bereiken!

 

Interview World of Weaving

Interview met Grace, manager productie van World of Weaving.

Verslag
Media

Verslag van ons bezoek aan World of Weaving.

Hier plaatsen we foto's en filmpjes van het project ter plekke.