Project 7: Sishemo Foundation

 

 

Sishemo is een non-profit organisatie gevestigd in Lusaka, die als hoofddoel heeft het ondersteunen van mensen zodat ze het maximale uit hun potentieel kunnen halen, in alle facetten van het leven. Ondanks de focus op jonge kinderen, zet Sishemo zich ook in voor jong-volwassenen en volwassen mannen en vrouwen. Drive en passie is het beïnvloeden van zowel mensen als systemen, door het propageren van een op normen en waarden gebaseerde levensstijl. Sishemo implementeert deze kernboodschap d.m.v. drie kernactiviteiten die samen het operationale uiteinde van de instelling vormen:

1. ONDERWIJS

2. LANDBOUW

3. GEZONDHEIDSZORG

 

 

In de woorden van Sishemo: ‘Through education, our aim is to raise relevant 21st century leaders. Whit health we seek to create health awareness and good seeking health practices. The agriculture prong seeks to promote sustainable agricultural methods.’

 

Sishemo Foundation is in 1997 opgericht met de visie om mensen te helpen hun volle potentieel te bereiken op alle gebieden van hun leven. Het primaire doel voor de oprichting was een bijdrage te leveren aan de nationale inspanningen en strategieën gericht op het beperken van de impact van HIV / AIDS op de mensen die getroffen zijn en besmet door de pandemie. Sishemo wil daarom empowerment-gemeenschappen creëren door middel van strategische implementatie, los van de economische empowerment van jongeren en vrouwen te creëren;

 

Hoofdlijn is Sishemo’s op waarden gebaseerd onderwijs aan kinderen met verschillende achtergronden, vooral wezen en andere kwetsbare groepen,  meestal uit Misisi, Chawama en Kuku laag inkomen woongebieden.

Dit wordt gedaan op Northgate Academy, dat een vleugel is van Sishemo Foundation, evenals andere openbare scholen die zich in verschillende delen van het land bevinden, in welk geval de stichting fondsen werft voor beurzen voor de kinderen. Ten slotte houden ze ook toezicht over het Arteco weeshuis in de Central-province, op ongeveer 170 km van Lusaka, dat meer dan 300 ontheemde weeskinderen herbergt.

 

Check Sishemo's website: www.sishemo.org

en facebook: https://www.facebook.com/SishemoFoundation 

 

Interviews Sishemo

Interviews met oprichters en medewerkers van Sishemo.

Verslag

Verslag van ons bezoek aan Sishemo.

Media

Hier plaatsen we foto's en filmpjes van het project ter plekke.