Project 9: Source Connection

 

 

Source Connection is een Nederlands initiatief dat samen met de lokale Zambiaanse bevolking werkt aan een betere toekomst. Kennis, de sleutel tot een betere toekomst, is dan ook al 10 jaar hun motto. In het najaar van 2012 is Source Connection een nieuw project gestart, genaamd Landbouw en Voedselzekerheid in Zambia. Samen met lokale partner Farming Gods Way geven ze training aan de Zambiaanse lokale bevolking op het gebied van landbouw, in het gebied ten oosten van Livingstone, grenzend aan de Zambezi-rivier. Op dit moment is er namelijk niets te verdienen aan de landbouw. De opbrengsten zijn zo laag dat men bovendien afhankelijk is van voedselhulp van de overheid.

 

Source Connection wilt dit door het inzetten op slimme landbouwtechnieken de komende jaren gaan veranderen. Enerzijds door de mensen in hun eigen voedsel te laten voorzien, daarnaast door ze in verder levensonderhoudt te laten voorzien door hun overschotten op de markt te brengen.

 

Kortom: investeren in landbouwtraining voor lokale boeren d.m.v. eenvoudige landbouwtechnieken waardoor er efficiënter wordt gewerkt en voedselzekerheid haalbaar wordt. Bovendien wordt hierdoor economische ontwikkeling op termijn mogelijk! In2Afrika zal voor Source Connection fungeren als verslaggever ter plaatse.  Met onze fysieke aanwezigheid bij de projecten ondersteunen wij Source Connection, door in kaart te brengen wat de stand van zaken is aan het einde van het oogstseizoen (halverwege mei). Dit zal vooral gebeuren door het fotograferen en filmen van de landbouwprojecten en het interviewen van de lokale bevolking. Met deze informatie en beelden kan Source Connection dan verder in haar ontwikkeling in dit gebied.

 

Check ook Source Connection's website: http://www.sourceconnection.nl/

en facebook: https://www.facebook.com/SourceConnection

 

Interviews Source Connection

Interview met de mensen van Source Connection

Verslag

Verslag van ons bezoek aan Source Connection

Media

Hier plaatsen we foto's en filmpjes van het project ter plekke.