Wie zijn wij?

Wij zijn Vincent(r) en Jesse Oberdorf(l). Al 23 jaar lang tweelingbroers, geboren en getogen in Zuid-Limburg, inmiddels beide studerend in Utrecht.  En daarnaast sinds anderhalf jaar volop bezig met ons project In2Afrika, waarvoor we van februari t/m juli 2015 onderweg mochten zijn op het Afrikaanse continent.

 

De afgelopen jaren hebben wij ons vol overgave gestort op onze studies, in respectievelijk Tilburg (Vincent, bestuurskunde) en Utrecht (Jesse, Rechten). Als je in Nederland als student de motivatie kunt opbrengen om alles uit je studie te halen dat erin zit, dan bevind je je in een omgeving met onuitputtelijke mogelijkheden! Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om jezelf op andere manieren te ontplooien, dan alleen in de collegebanken. Zelfs het simpelweg nemen van een halfjaar vrijaf behoort tot de mogelijkheden! Met de studies voor het bachelor-gedeelte zo goed als, dan wel volledig afgerond, was het tijd om ons te storten op een nieuw, groot avontuur, namelijk het maken van een verre reis.

 

Ons bewust van de hierboven beschreven bevoorrechte positie, bekroop ons echter steeds meer een gevoel, dat alleen ‘reizen’ op zichzelf nog niet genoeg was. Er moest een manier zijn, waarop we met onze reis niet alleen onszelf, maar nog een veel breder publiek konden bereiken. Met een gedeelde interesse voor ontwikkelingssamenwerking, was al snel het idee geboren dat er nu staat. Onder ‘missie en visie’ kunt u lezen hoe het project In2Afrika precies in elkaar zit.

Jesse Oberdorf

Functie: Voorzitter - Secretaris

Studeert: Rechten in Utrecht

Reizen Europa: Interrail; (Berlijn, Praag, Budapest, Zagreb, Split) Eurotrip; (Munchen, Wenen, Bratislava, Milaan)

Reizen buiten Europa: Istanbul, Aziatisch deel

Film: Intouchables, 2011

 Boek: In Europa, Geert Mak

 Sport: Voetbal

 Reiscoordinator: Tanzania - Namibië

Vincent Oberdorf

Functie: Vice-voorzitter - Penningmeester

Studeer(de): Bestuurskunde in Tilburg, International Development Studies in Utrecht

Reizen Europa: Brussel, Parijs, London, Istanbul, Budapest, Praag, Wenen, Milaan, Bratislava

Reizen buiten Europa: Bangkok, Verenigde Staten.

 Film: Into the Wild, 2007

 Boek: Het Huis van de Moskee, Kader Abdolah

 Sport: Voetbal

 Reiscoördinator: Nattenhoven - Uganda